This Is My Moment

Lieven Corthouts
Festival
Sun 21 Apr 24 - Sun 28 Apr 24
Als Afrikaanse wielrenner is het aartsmoeilijk om een plaats te veroveren in de Europese wielerwereld. Dat kan alleen als je buitengewoon getalenteerd bent en Biniam Girmay heet. 

Biniam Girmay is een beloftevolle wielrenner uit Eritrea. Hij wint op het Afrikaanse continent de ene rit na de andere en droomt ondertussen luidop van de grote wedstrijden in Europa. Dolgelukkig is hij wanneer hij stage mag doen bij de UCI in Zwitserland, maar dan loert Covid om de hoek. Na veel geduld en volharding wordt hij opgenomen in een Belgische wielerploeg. 

Mening programmatieteam:

In de documentaire ‘This is My Moment’ volgen we zes jaar lang het parcours van wielrenner Biniam Girmay. Niet enkel professioneel maar ook op persoonlijk vlak zien we de jonge Eritreeër groeien. De film is een belangrijk document over het Afrikaans bewustzijn en een oproep tot meer diversiteit in de wielerwereld.  

 

Let op, locatiewijziging in Zuid-West-Vlaanderen: Origineel ging de vertoning van This Is My Moment in Wevelgem op zaterdag 27.04 door op de openluchtocatie de Kloostertuin te Wevelgem. We veplaatsten deze vertoning door het koude weer naar binnen. Naar de spatie, Wijnbergstraat 63, 8560 Wevelgem.

direction
Lieven Corthouts
duration
85 min
year
2024
country
Eritrea, Belgium
language
Tigrinya, English, French
Subtitles
Nederlands, Frans
  • Not harmful / all ages

locations and tickets