Les filles d'Olfa

Kaouther Ben Hania
Sun 28 Apr 24 19:00
  • 28 Apr
    19:00
    Sint-Niklaas
    Museumtheater
‘Les filles d’Olfa’ is een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het precies betekent om moeder of zus te zijn.

De Tunesische Olfa is moeder van vier meisjes. Haar leven schommelt tussen schaduw en licht wanneer op een dag twee dochters verdwijnen. Olfa en de achtergebleven zussen vertellen het verhaal van hun familie. Ze halen herinneringen op, onderzoeken emoties en spreken zoals enkel vrouwen onder elkaar dat kunnen. Ze worden hierin bijgestaan door een groep professionele acteurs.

Mening programmatieteam:

De intieme documentaire is een intens verhaal over hoop, rebellie, geweld en zusterschap waarvan je versteld staat. Er barst een vulkaan van emoties uit als het gaat over wat de vrouwen allemaal hebben meegemaakt. ‘Les filles d’Olfa’ is een moedig en aangrijpend portret dat nog lang nazindert. Op het filmfestival van Cannes was deze titel één van de meest opmerkelijke verschijningen!  

direction
Kaouther Ben Hania
cast
Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Olfa Hamrouni
duration
107 min
year
2023
country
Tunisia, France
language
Arabic
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets

“A movie about the trauma of reliving these stories that is ultimately about the warmth and healing these narrators find in each other.” - Rotten Tomatoes