Banel & Adama

Ramata-Toulaye Sy
Festival
Sat 20 Apr 24 - Tue 30 Apr 24
  • Caution with children up to 16 years of age
Banel en Adama wonen in een afgelegen dorpje in het noorden van Senegal. Ze zijn verliefd op elkaar en willen samenwonen, maar de gemeenschap heeft andere verwachtingen. 

Banel, een jonge vrouw met een geheim, is hopeloos verliefd op haar jeugdliefde Adama. Ondanks hun uiteenlopende karakters en de andere verwachtingen van hun families, kiezen ze voor elkaar. Ze willen samen door het leven, maar dat is niet naar de zin van de dorpsgenoten. Ook de aanhoudende droogte zorgt voor problemen en al snel blijkt dat er geen ruimte is voor passie.

Mening programmatieteam:

‘Banel & Adama’ kan je bekijken als de Afrikaanse versie van ‘Romeo & Julia’. Het is een portret van een sterke vrouw die ingaat tegen de dorpse tradities. De film toont mooie beelden en ook de acteerprestaties zijn sterk. Het landschap bekoort met felle kleuren en sterk licht.   

direction
Ramata-Toulaye Sy
cast
Khady Mane, Mamadou Diallo, Binta Racine Sy
duration
87 min
year
2023
country
Senegal
language
French
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets

“A distressingly searing love story that moves to its own rhythms, curiosities, impulses, and havoc for a shrewd picture of the heavy balance between loyalty to one’s community and devotion to each other.” - Rotten Tomatoes