This is my moment

Lieven Corthouts, Biniam Girmay
DISTRIBUTIE
Sun 28 Apr 24 - Wed 12 Jun 24

Biniam Girmay, een 17-jarige veelbelovende wielrenner uit het Afrikaanse land Eritrea, droomt ervan om ooit de Tour de France te rijden, de meest prestigieuze Grote Ronde ter wereld. Jarenlang dacht hij dat de Tour alleen voor Europese of witte wielrenners was, omdat in de meer dan 100 edities slechts een handjevol deelnemers zwart was.

 

websiteTickets

Biniams evoluerende prestaties en pogingen om geselecteerd te worden in een Europese profploeg geven een zeldzaam inzicht in de Afrikaanse wielerwereld. De Europese visumprocedures zijn een constant struikelblok. Wanneer hij in Eritrea trouwt en vader wordt, eist de afstand van 6.000 kilometer zijn tol. Maar tegen alle verwachtingen in klimt Biniam op in het internationale klassement. Als hij op 21-jarige leeftijd zijn eerste 'Klassieker' wint, bewijst hij dat Afrikaanse renners kunnen winnen en wordt hij van de ene op de andere dag een wielerheld. Zal Biniam Girmay het wielrennen voor altijd veranderen?

'This is my moment' geeft een unieke inkijk in het leven van de Eritrese wielrenner Biniam Girmay. Het parcours van Lieven Corthouts en Biniam Girmay begon in 2018 toen Biniam nog een veelbelovende wielrenner was. Meer dan zes jaar lang mocht Lieven het persoonlijke- en professionele leven van Biniams filmen. Doordat Biniam ook zijn eigen proces heeft gefilmd, maakten ze deze film samen in een co-creatieproces.

This is my moment
direction
Lieven Corthouts
cast
Biniam Girmay
duration
110 min
release date
Wed 1 May 24
year
2024
country
België
language
Engels, Tigrigna
Subtitles
Frans, Nederlands
  • Not harmful / all ages
part of