Until Tomorrow

Ali Asgari
FOMOFILM, 2022
Wed 13 Mar 24 - Sat 30 Mar 24

Wat als je ouders onverwachts op bezoek komen, maar ze weten niet dat je een kind hebt? In paniek gaat de jonge, Iraanse moeder Fereshteh op zoek naar een babysit die haar kind kan opvangen en haar geheim kan bewaren. Maar dat blijkt niet zo makkelijk in een samenleving waar iedereen elkaar voortdurend in de gaten houdt...

Fereshteh is een jonge, Iraanse moeder. Op een dag krijgt ze een telefoontje van haar ouders die laten weten dat ze langskomen. Maar wat haar ouders niet weten, is dat hun dochter net een kind heeft gekregen. En dat wil Fereshteh liever zo houden, want het is een buitenechtelijk kind. Onwettig in de ogen van de staat, onacceptabel in de ogen van haar ouders. 

Samen met haar vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want in een samenleving waar iedereen elkaar in de gaten houdt, moet je heel voorzichtig zijn met wie je om hulp vraagt. Fereshteh en Atefeh komen in contact met verschillende personages, sommigen goed, sommigen slecht, sommigen gevaarlijk. 

Ze worden geconfronteerd met de harde realiteit van het leven van jonge Iraniërs in een islamitische republiek waar ze zich niet mee identificeren. ‘Until Tomorrow’ is een spannende en ontroerende film die een kritisch beeld schetst van de Iraanse maatschappij en de strijd van een jongere generatie om zich te bevrijden van de onderdrukking en de hypocrisie.

direction
Ali Asgari
cast
Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Amirreza Ranjbaran
duration
86 min
release date
Wed 13 Mar 24
year
2022
country
Iran
language
Perzisch
Subtitles
Frans, Nederlands

part of

Met de alledaagse worstelingen verbeeldt ‘Until Tomorrow’ het verzet tegen het Iraanse regime

Trouw.nl