Boy from Heaven

Tarik Saleh
gratis in openlucht
Sun 30 Jul 23 21:30 - 23:00
  • 30 Jul
    21:30 - 23:00
    Brugge
    Binnentuin Gezellehuis

Een spannende spionagethriller die een inkijk geeft in een verborgen wereld. Gratis te bekijken in de idyllische tuin van het Guido Gezellemuseum in Brugge! 

De eenvoudige vissersjongen Adam wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, baken van de soennitische islam. Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.

Deze vakkundig geënsceneerde en zinderende thriller onderscheidt zich moeiteloos van de grijze massa door een wereld en een eeuwenoud instituut te belichten dat westerlingen beschamend slecht kennen. De film functioneert niet alleen als een thriller, maar ook als een spannende dissectie van de tegenstelling tussen de seculiere overheid in Egypte en de religieuze leiders. Hoedje af ook voor die moed van de regisseur. Het is te begrijpen dat de film niet in Caïro maar in Istanboel werd gefilmd.

direction
Tarik Saleh
cast
Tawfeek Barhom, Fares Fares, Yanus Albayrak
duration
126 min
year
2022
country
Egypte
language
Arabisch
Subtitles
Nederlands

I.s.m. Musea Brugge

MOOOV & Musea Brugge op zondag

Deze filmvertoning kadert binnen het project 'MB op zondag'. Een hele zomer lang organiseert Musea Brugge toffe activiteiten in en rond de Brugse stadsmusea. Een openluchtfilm onder de sterrenhemel kon uiteraard niet ontbreken! 

Praktisch:

  • Welkom vanaf 18u in de tuin van het Gezellehuis (Rolweg 64, 8000 Brugge). Er staat een foodtruck met frietjes!
  • De film start om 21u30.
  • We voorzien stoelen, maar breng gerust je eigen exemplaar mee. Ook een dekentje moet kunnen, al is het maar voor de gezelligheid!
  • Deze voorstelling is gratis, maar we vragen wel om hier gratis je tickets te reserveren

It is an engrossing tale, full of betrayal and chicanery, and it casts the Egyptian political-military complex and the religious hierarchy as riddled with corruption.

Michael O’Sullivan (Washington Post)