Mi amigo Alexis

Alejandro Fernández Almendras
2021

Tito is een 12-jarige jongen met een talent en passie voor voetbal. Bij toeval ontmoet hij zijn grote idool Alexis Sánchez en zo ontstaat een onverwachte vriendschap die op beiden een grote impact heeft.  

Tito en zijn vrienden zijn na schooltijd vaak op het voetbalveldje in hun wijk te vinden. Gloria, de iets oudere zus van Tito is keeper en gek van voetbal. De vader van Tito gelooft dat zijn zoon een grote toekomst als voetballer heeft en gaat met hem van club tot club. De jongen zit echter veel liever met zijn neus in de schoolboeken. Zus Gloria zou niets liever willen dan dag en nacht voetballen, maar vader lijkt dit niet op te merken.  Op een dag worden Tito en Gloria op een verboden terrein betrapt. Tito  verstopt zich in de kofferbak van een wagen. Het blijkt de auto te zijn van de grote voetbalster Alexis Sánchez. De ontmoeting met de Chileense voetbalheld gooit het leven van Tito en zijn familie overhoop.

Vaak hopen ouders dat hun kinderen hun persoonlijke dromen waarmaken. Dat dit niet altijd de beste keuze is, blijkt ook in ‘Mi Amigo Alexis’. De vader van Tito gaat zelfs zo ver, dat het gezin uit elkaar dreigt te vallen. De perikelen van Tito en zijn zus worden afgewisseld door warme kleurrijke flashbacks die een inkijk geven in het leven van Alexis, die als kind in de straten van Chili leerde voetballen. Deze film scoort ongetwijfeld bij het hele gezin, ook bij hen die niet dol zijn op het trappen tegen een bal.
 

direction
Alejandro Fernández Almendras
cast
Luciano González, Alexis Sánchez, Daniel Muñioz
duration
100 min
year
2019
country
Chili
language
Spaans
Subtitles
Nederlands, Frans
  • Caution with children up to 9 years of age
part of