educatie

Een heel jaar door zorgt MOOOV educatie voor een uitgebreid aanbod films voor alle leeftijden, inclusief uitgebreid lesmateriaal.

© Viktor Van Hoof

MOOOV presenteert een ruim aanbod wereldfilms, voor alle onderwijsniveaus en -types. Voor elk wat wils dus!

Nog niet bekend met ons aanbod? Zin om ook eens een kijkje te komen nemen? Alleen of met je klas? Het kan allemaal...

Kom met je leerlingen naar ons festival, sluit aan bij een thematische filmvoorstelling of boek zelf een film uit ons aanbod op een moment dat jullie het beste past. Of misschien ben je wel geïnteresseerd in om deel te nemen aan de projecten die we uitwerken voor leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs rond boekverfilmingen?

Wil je meer info of heb je een andere vraag die linkt aan film in de klas? Laat het ons weten, we zoeken graag mee naar het antwoord!

Wereldfilmfestival Mechelen

Net zoals de afgelopen jaren organiseren MOOOV en de stad Mechelen eind oktober samen een wereldfilmfestival voor middelbare scholen. Aangezien schooluitstappen momenteel nog niet toegelaten zijn voor secundair onderwijs, gooien we het dit schooljaar over een andere boeg. We breiden de festivalperiode uit van twee naar vijf dagen en gaan voor een 100% online filmfestival. Zo kunnen de ruim 2.000 leerlingen die jaarlijks naar het Mechelse festival komen, toch nog genieten van een stevige portie wereldfilm!

festivaleditie voor scholen 2021

Een nieuw filmfestival, eind april en begin mei, op al onze festivallocaties, dat is waar wij watertandend naar uit kijken. Jullie ook? Wij werken alvast aan een extra feestelijke editie vol verrassende nieuwigheden. Klik hieronder door naar ons nieuwe filmaanbod. Over een maandje staan ook de randactiviteiten en workshops online. Daar wordt momenteel nog hard aan gewerkt...

Wil je je klas of school al inschrijven voor een festivalvoorstelling?

 Dat kan hier! 

digitaal visieweekend

Ons digitale visieweekend zit er weer op. Noteer alvast de data voor volgend schooljaar in je agenda. Dan zal ons digitaal visieweekend plaats vinden van vrijdag 8 tem zondag 10 oktober 2021.

maatwerk

Misschien past onze festivalperiode eind april niet meer in je schoolkalender? Of misschien ben je op zoek naar een film om een projectweek of een thema extra uit te lichten? Laat het ons weten. We kunnen je zeker en vast helpen.

Op heel wat locaties in Vlaanderen, maar ook bij jou op school, kunnen we een filmvoorstelling voor je regelen. We bekijken graag met jullie de mogelijkheden.

bezorg ons onderstaande info via het formulier

  • de locatie waar je de voorstelling wil laten plaats vinden
  • de datum + het uur die jouw voorkeur genieten
  • de film van jouw keuze

    Zodra we al jullie info hebben, bekijken we met de betrokken locatie en de rechthebbende van de film wat de mogelijkheden zijn en koppelen meteen aan jullie terug. Bij een akkoord wordt alles door ons ingepland en bezorgen we jullie alle praktische info rond de voorstelling, samen met het lesmateriaal bij de film indien dit beschikbaar is.

 

Graag advies op maat? Aarzel niet om ons te contacteren!
 

Uw e-mailadres is niet correct ingevoerd

wat kost dat?

festivalvoorstelling: €3,90/lln
bioscoopvoorstelling op maat - doorheen het jaar: €4,50/lln
projectie op school: €2/lln

© Beeldzoeker

schoolprogramma

Bij alle films van ons schoolprogramma wordt lesmateriaal aangemaakt dat gratis beschikbaar is. Zowel het materiaal uit het iets oudere als het nieuwe aanbod kan je hier terug vinden. Ga er in de klas mee aan de slag om de film verder uit te diepen! 

visuele beperking?


Werk je met leerlingen met een visuele beperking? Laat je dan niet tegenhouden om ook een filmvoorstelling te boeken bij MOOOV. Een aantal van de films uit ons aanbod zijn voorzien van een audiodescriptie. Zo kunnen ook leerlingen met een visuele beperking - zonder meerkost - genieten van een filmvoorstelling in een bioscoop! 

Dit schooljaar kan je aansluiten bij een festivalvoorstelling van Binti