Canción sin nombre

Melina Léon
2022

Nadat haar baby vlak na de bevalling gestolen wordt uit een ontwettelijke kraamkliniek in Lima, gaat Georgina op een hartverscheurende zoektocht naar haar baby. De jonge moeder gaat samen met Pedro, een eenzame journalist, op een van de moeilijkste zoektochten naar zowel haar kind als de waarheid. 

Peru in de politiek-woelige jaren ‘80. Vlak na de bevalling wordt de baby van Georgina, een jonge vrouw uit de Andes, gestolen uit een onwettelijke kraamkliniek in Lima. Haar wanhopige zoektocht naar haar kind brengt haar tot bij het hoofdkwartier van een belangrijke nationale krant. Daar ontmoet ze Pedro, een eenzame journalist. Hij wil de zaak ophelderen en recht doen geschieden. 

Het is een hartverscheurend verhaal over het verlies van een kind, geïnspireerd op waargebeurde feiten. De vader van Melina Léon was een van de journalisten die toen georganiseerde kinderhandel in de openbaarheid bracht. Deze zwart-witte parel in het oude bijna vierkante televisieformaat toont een donkere periode uit de recente Peruviaanse geschiedenis. Deze film is een van de meest bijzondere films uit dat deel van de wereld en wordt door journalisten zelfs vergeleken met de Mexicaanse Oscarwinnaar 'Roma'. 
 

regie
Melina Léon
cast
Pamela Mendoza, Tommy Párraga, Lucio Rojas
speelduur
97 min
jaar
2019
land
Peru
taal
Quechua, Spaans
Ondertiteling
Nederlands, Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
Onderdeel van

Melina León's solemn, stylish debut feature dramatizes a true-life case of Peruvian baby trafficking with considerable cinematic imagination.

Variety