A Girl Missing

Kōji Fukada
op vod

 Cinema Bij Je Thuis  Zed Vanuit Je Zetel  Sooner

 

Wat als zowel de waarheid als geheimhouding geen optie zijn? Een suspensevolle film waarin je nietsvermoedend wordt meegesleurd in de neerwaartse spiraal van het hoofdpersonage.

Ichiko werkt als privéverpleegster voor een gezin. Door het jarenlange zorgen voor de grootmoeder wordt ze gezien als onderdeel van de familie. Zo is ze zeer close met de oudste dochter Motoko. Op een dag verdwijnt echter de jongste zus. Wanneer de media zich ermee gaan bemoeien, ontdekt Ichiko dat de dader dichter bij haar te vinden is dan ze had durven vermoeden. Niemand is wie men op het eerste gezicht lijkt, maar ook Ichiko zelf is niet helemaal onschuldig. Zowel zaken onuitgesproken laten als dingen delen die beter geheim waren gebleven, kan onherstelbare schade berokkenen. 

Een psychologisch drama in een Japan waar niemand elkaar de waarheid durft zeggen. Ook als kijker ben je nooit zeker van de intenties van de personages. Via flashbacks worden feiten uit het verleden en het heden afgewisseld, waardoor beetje bij beetje duidelijk wordt hoe het hoofdpersonage in verval geraakt. Een suspensevolle film die stilletjes sluipend onder je huid kruipt.

direction
Kōji Fukada
duration
111 min
year
2019
country
Japan
language
Japans

locations and tickets

Kōji Fukada

A Girl Missing is satisfying slow-burn drama expertly told.

Lisa Nesselson, Screen Daily