It Must Be Heaven

Elia Suleiman
Wed 3 Jul 24 22:00

Elia Suleiman onderzoekt overal ter wereld wat het betekent om Palestijn te zijn: de hemel is nergens te vinden maar dat wil nog niet zeggen dat Palestina de hel is...

Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuwe thuis. Met een open blik verkent hij de wereld en kijkt hij met verwondering naar de plaatsen waar hij komt. Toch merkt hij steeds dat er op al die locaties wel iets is dat hem doet terugdenken aan zijn geboorteland.

Regisseur Elia Suleiman wil met ‘It Must Be Heaven’ geen statement maken, of geen pamflet afleveren over de politieke situatie in Palestina, maar gaat er van uit dat de kijker op de hoogte is van de situatie en zelf reeds een oordeel heeft geveld. Wat Suleiman wel doet, is een nieuw perspectief werpen op wat het betekent om Palestijns te zijn in een globale context. Iets waar hij in slaagt door subtiele humor in zijn reisverhalen te verwerken. 

direction
Elia Suleiman
cast
sem
duration
97 min
release date
Wed 4 Dec 19
year
2019
country
Frankrijk, Duitsland, Canada, Turkije

‘It Must Be Heaven’ dong dit jaar mee naar de Gouden Palm en mag Palestina vertegenwoordigen op de Oscars in de categorie ‘beste buitenlandse film.’

Filmmaker and actor Elia Suleiman uses his own face and body to express the soul of Palestine in his films, and nowhere more so than in his droll new comedy.

The Hollywood Reporter