Tiger Stripes

Amanda Nell Eu
Festival
Wed 24 Apr 24 - Sat 27 Apr 24
  • Caution with children up to 16 years of age
Het lichaam van een jong meisje verandert tijdens haar puberteit. De twaalfjarige Zaffan vindt het moeilijk om dat te aanvaarden. Ze is bang dat haar vriendinnen denken dat ze een monster is geworden.  

De Maleisische Zaffan leidt een goed leven; ze gaat naar school, heeft toffe vriendinnen en weinig zorgen. Tot ze gaat puberen, haar maandstonden krijgt, en haar lichaam verandert. Zaffan herkent zichzelf niet meer en voelt zicht steeds verder verwijderd van haar leeftijdsgenoten. Kan ze tegen de veranderingen vechten? Of moet ze zichzelf aanvaarden om echt vrij te kunnen zijn? 

Mening programmatieteam:

Een horrorfilm uit Maleisië is niet iets wat je elke dag te zien krijgt. Het genre werkt enorm krachtig om het thema van adolescentie en verandering op een unieke manier in beeld te brengen. De jonge acteurs zetten hier trouwens een sterke prestatie neer! Op een bijzondere manier is ‘Tiger Stripes’ meeslepend en vooral ook visueel knap. Op het filmfestival van Cannes was deze film de winnaar van de Critics Week en op het Filmfestival van Oostende sleepte de film de winst in de COOP-competitie in de wacht. 

direction
Amanda Nell Eu
cast
Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa
duration
95 min
year
2023
country
Malaysia
language
Malay
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets

“The work of a confident new talent whose next work will be eagerly waited.” - Variety