Kamay

Ilyas Yourish
Festival
Fri 19 Apr 24 - Mon 22 Apr 24

Een familie gaat op zoek naar antwoorden na de mysterieuze dood van hun dochter. Ze moeten hun veilige omgeving in de bergen verlaten en trekken samen naar de gevaarlijke hoofdstad Kaboel. 

In centraal Afghanistan worden Hazara's al jaren onderdrukt en worden hun basisrechten systematisch ontzegd. Twee zussen, Zahra en Freshta, ondernemen de stap om een opleiding te volgen in Kabul. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van het land dat Hazara's toegang krijgen tot het door de staat gefinancierde onderwijssysteem.

Om de waarheid te achterhalen moeten de familieleden heen en weer reizen tussen hun afgelegen woonplaats in de Afghaanse bergen en de hoofdstad Kaboel. Ze hopen zo de antwoorden te vinden waar ze naar zoeken.

Mening programmatieteam:

Het ritme van de film is laag en het verhaal ontwikkelt zich traag. De camera heeft veel aandacht voor details én voor het indrukwekkende berglandschap. 'Kamay’ is slow cinema van de bovenste plank. Met weinig woorden en veel tijd zuigt de documentaire je mee in het harde bestaan van een Hazari-familie.  

 

direction
Ilyas Yourish
duration
105 min
year
2024
country
Afghanistan, Belgium
language
Persian
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets