Black Tea

Abderrahmane Sissako
Festival
Sun 28 Apr 24 - Thu 2 May 24

Een vrouw uit Ivoorkust verhuist naar China en gaat er aan de slag in een theewinkel. Langzaam maar zeker groeit haar liefde voor het vak én voor haar leermeester.

Tot ieders verbazing zegt een jonge Ivoriaanse vrouw op haar trouwdag "nee" tegen haar toekomstige man. Ze emigreert naar de Afrikaanse wijk van Guangzhou in China en werkt er in de theewinkel van Cai, die haar de rituelen van een theeceremonie aanleert. Ze worden verliefd op elkaar, maar worstelen allebei met hun verleden.

Mening programmatieteam:
 
Dat regisseur Sissako mooie films kan maken, wisten we natuurlijk al. Maar hier lijkt hij Wong Kar-Wai toch naar de kroon te steken. ‘Black Tea’ is in prachtige kleuren gefilmd. Het verhaal is meeslepend en doorspekt van sprongen in de tijd en droomsequenties. De camera neemt voldoende tijd om het ambacht van het theeschenken mooi in beeld te brengen, met aandacht voor alle details. Op die manier doet de film een beetje denken aan ‘Le bleu du caftan’. Een echte parel die ongetwijfeld veel harten zal veroveren! 

direction
Abderrahmane Sissako
cast
Ke-Xi Wu, Nina Melo, Han Chang
duration
110 min
year
2024
country
China, France
language
English, French, Mandarin
Subtitles
Nederlands, Frans
  • Caution with children up to 16 years of age

locations and tickets

“Out-of-this-world stunning, watching from a close and intimate distance.” - Rotten Tomatoes