Documentaire Sirens + concert Omar Dahl

Randactiviteit filmfestival
Sat 22 Apr 23 20:00

Combineer de muziekdocumentaire Sirens met het concert van Omar Dahl.

Documentaire Sirens

In een buitenwijk van Beiroet worstelen Lilas en Shery, gitaristen van de eerste all female metalband ‘Slave to Sirens’, met hun turbulente vriendschap, ontluikende seksualiteit en hun grenzeloze ambitie om de grootste metalsterren van het land te worden. Libanon staat bekend als het meest progressieve land uit het Midden-Oosten, maar zelfs daar is het niet evident voor vijf vrouwen om in een metalband te spelen. Met hun leren bottines, hun gitzwarte haar en hun loeiharde sound, plaveien deze dames de weg voor alle andere vrouwelijke muzikanten in het Midden-Oosten. 


Concert Omar Dahl

Omar Dahl brengt een mix van elektronische muziek ondersteund door live synths. Een vloeiende set aangevuld met blaas- en snaarinstrumenten die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien, met invloeden uit de Arabische wereld en de Balkan. 
Omar Dahl wijkt af van de platgetreden paden en verkent het muzikale gebied tussen akoestisch en elektronisch, tussen dansen en chillen, tussen Oost en West, dit met saxofoon en klarinet, viool en gitaar die de dansbare beats van zwoele melodieën voorzien. Omar Dahl is er voor alle avonddromers die op atmosferische muziek graag wegdromen naar een wereld die niet met woorden te vatten is. Denk aan de werelden die je enkel door het luisteren naar de muziek van Stavroz of Four Tet zult weten te betreden.

Dit concert vindt plaats in Cavea! (de brasserie van het Leietheater)