Pahuna

Paakhi A. Tyrewala
2021

Het verhaal van 3 Nepalese kinderen die geconfronteerd worden met buitengewone omstandigheden. De emotie overstijgt de barrières van taal en geografie.

Pranay en zijn zusje Amrita worden door hun moeder op de vlucht gestuurd samen met hun babybroer. Hun dorp, dat op de grens van Nepal met India ligt, wordt namelijk aangevallen door soldaten. Terwijl hun mama achterblijft om op zoek te gaan naar papa, vertrekken de kinderen samen met hun buren. Wanneer ze één van hen horen vertellen dat ze gaan schuilen in een kerk, maar dat de priesters baby’s opeten, glippen de kinderen stiekem weg uit de groep. Ze zijn namelijk bang dat hun babybroer niet meer veilig is. Vanaf dat moment staan ze er alleen voor. Gelukkig vinden ze al snel een oude bus in het bos waar ze zich in kunnen verschuilen. Terwijl ze wachten tot hun moeder hen vindt, maken ze de bus een beetje gezellig en proberen ze goed voor elkaar te zorgen. Maar het wachten duurt hen wel een beetje lang…

Ondanks zijn onderwerp is 'Pahuna' een heel eenvoudige, opgewekte en luchtige film vol kinderlijke fantasie, onschuld en warmte. Samen met de moedige Pranay en Amrita ga je op ontdekking door een ongerept land en maak je kennis met een taal die je misschien nog nooit gehoord hebt. Puur genieten voor iedereen.

direction
Paakhi A. Tyrewala
cast
Mahendra Bajgai, Manju Chhetri, Amir Gurung, Anmoul Limboo, Ishika Gurung
duration
88 min
year
2019
country
Nepal, India
language
Nepalees gesproken - Nederlandse voice over
  • Caution with children up to 12 years of age
  • Fear
part of