By The Name of Tania

Mary Jimenez & Bénédicte Liénard
release date: Wed 23 Oct 19

Een ontroerende documentaire die een stem en een identiteit geeft aan iemand die haar naam had verloren.

Er is een plaats waar rijke mannen wonen. Ze zijn zo rijk dat ze over de meisjes die ze leuk vinden, goudstof strooien. Het was zo’n verhaal dat Tania haar dorp in de jungle deed verlaten om naar de regio van de goudmijnen te gaan. Tania vertelt haar verhaal aan een politieagent. Ze herinnert zich dat ze gevangen werd genomen en gedwongen werd zichzelf te prostitueren. Ze herinnert zich het langzame verlies van haar eigen identiteit, wat haar leven voor altijd heeft veranderd. Terwijl Tania spreekt, neemt de camera ons mee van de jungle naar het mijngebied, van haar huis waar haar grootmoeder stierf naar de prostitutiebars.

De landschappen van de Amazone, drijvende sloppenwijken en de jungle, contrasteren met de duisternis van de geschiedenis, de armoede en de aangrijpende getuigenis van een jong meisje. Ondanks de fascinerende en poëtische beelden blijft de horror die Tania meemaakte nog lang nazinderen. Een ontroerende documentaire die een stem en een identiteit geeft aan iemand die haar naam had verloren. Nu Tania vandaag veilig is, onthullen haar woorden een diepere zelfkennis.

direction
Mary Jimenez & Bénédicte Liénard
duration
84 min
release date
Wed 23 Oct 19
year
2019
country
België
language
Spaans

director(s)

Bénédicte Liénard & Mary Jimenez

regisseur

De twee regisseurs geven een stem en een gezicht aan Tania, het hybride karakter dat het tragische lot van jonge meisjes vertegenwoordigt.

Aurore Engelen