Wolf

Cees van Kempen
Kino Natur
Mon 20 Feb 23 20:00

Deze film brengt de terugkeer van een Europees toproofdier fraai in beeld. Natuurfilmer Cees van Kempen volgde bijna vier jaar lang verschillende wolvenfamilies, voornamelijk in Duitsland. 

"Wolven filmen is gekmakend moeilijk”, weet Cees. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk wist de filmmaker één van Europa’s meest illustere dieren toch te filmen, in alle levensstadia en tijdens diverse bezigheden. We zien hoe jonge pups geboren worden en spelen, maar ook hoe volwassen dieren jagen en als heimelijke schimmen door dichte bossen manoeuvreren.

Wolf
direction
Cees van Kempen
cast
Dirk Draulans
duration
90 min
year
2022
country
The Netherlands
language
Dutch

Uit vele uren videomateriaal monteerde Cees van Kempen het verhaal van Scout, een wolf die opgroeit in Oost-Duitsland en uiteindelijk de lange reis naar Nederland maakt. Tussen hun 8ste en 22ste levensmaand verlaten jongvolwassen wolven namelijk hun geboorteroedel om elders een territorium te claimen, een partner te vinden en een eigen roedel te stichten. 'Wolf' kiest bewust voor een wetenschappelijke benadering door de prachtige beelden aan te vullen met wetenswaardigheden over wolven en hun plek in het grotere ecosysteem.