Nezouh

Soudade Kaadan
FOMOFILM
Tue 16 Jan 24 - Sun 28 Jan 24
  • Not harmful / all ages

Een raket slaat een gat in het huis van een Syrisch gezin. Voor Zeina, een meisje van 14, gaat een nieuwe wereld open. Maar de gevechten nemen alleen maar toe en de familie moet kiezen tussen het gevaar van inslaande bommen en een onzekere toekomst als vluchteling.

 

fomofilmtickets

De 14-jarige Zeina en haar familie blijven als een van de laatsten over in het belegerde Damascus in Syrië. Wanneer de inslag van een raket een gapend gat in hun huis slaat, worden ze willens nillens blootgesteld aan de buitenwereld. De opening in het plafond laat Zeina een eerste keer proeven van vrijheid. Een wereld van mogelijkheden gaat voor haar open: ze slaapt onder de sterren en raakt bevriend met haar buurjongen. Maar het duurt niet lang voor het geweld op straat opnieuw toeneemt. Zeina en haar ouders worden gedwongen te vertrekken. Maar Mutaz, haar vader, weigert te kiezen voor het onzekere bestaan van een vluchteling en is vastbesloten in hun huis te blijven.

'Nezouh' is de fomofilm van de maand januari.

direction
Soudade Kadan
cast
Hala Zein, Kinda Alloush, Samer al Masri, Nizar Alani
duration
103 min
year
2022
country
Syrië
language
Arabisch
Subtitles
Nederlands, Frans
  • Not harmful / all ages

part of

Trusting in the future, overcoming one’s fears, hoping rather than suffering, and using your imagination, and, first and foremost, women seizing their independence.

Fabien Lemercier, Cineuropa