To Olivia

John Hay
gratis in openlucht
Wed 24 Aug 22 21:00 - 23:00
 • 24 Aug
  21:00 - 23:00
  zomerbar vanaf 20:00, film om 21:00
  Turnhout
  Binnentuin Heilig Graf (Deken Adamsstraat 31-33)

Dat Roald Dahl veel van zijn briljante boeken misschien nooit zou hebben kunnen schrijven als er niet een grote tragedie in zijn leven had plaatsgevonden, weet niet iedereen.

Hij mag dan al ruim dertig jaar dood zijn, nog altijd geldt Roald Dahl als een van de meest gelezen en gewaardeerde schrijvers van kinderboeken. "To Olivia" diept zijn persoonlijke leven uit, gebaseerd op het boek van Patricia Neal, de Hollywoodactrice met wie Roald Dahl dertig jaar getrouwd was en vijf kinderen kreeg.

Hun zevenjarige dochter Olivia wordt ernstig ziek en overlijdt niet lang daarna in het ziekenhuis. Haar dood drijft een wig in het gezin: terwijl Patricia haar intense verdriet verbijt en er probeert te zijn voor haar twee andere kinderen, sluit Roald zich op in zijn tuinhuisje, waar hij zichzelf verliest in sterke drank en zich vol overgave stort op zijn volgende boek – iets met een chocoladefabriek – om zijn verdriet maar niet onder ogen te hoeven komen. De film heeft een sterke cast, een oerdegelijke productie en prachtig camerawerk.

To Olivia
duration
94 min
year
2021
country
United Kingdom
language
English
Subtitles
Dutch
 • Caution with children up to 9 years of age
 • Fear
 • Foul language