Ema

Pablo Larrain
op vod
release date Wed 22 Apr 20

 Cinema bij je thuis  Sooner

 

Het werk van de Chileense regisseur Pablo Larrain behoort inmiddels tot de top van de internationale cinema. Het kwaliteitsniveau van zijn werk is ongeëvenaard en uitermate veelzijdig.

In Valparaiso werken Ema en Gaston, min of meer van elkaar vervreemd, nog steeds samen bij een dansgezelschap. Ze geven elkaar de schuld voor het feit dat ze hun adoptiezoon Polo naar het weeshuis terugbrachten. Polo kon af en toe best lastig zijn (hij stak het huis in de fik, stak zijn tante met een mes en gooide de hond in de vriezer), maar ze hielden zielsveel van hem. 


Larrain speelt een spelletje met de kijker. Hij laat ons niet kennismaken met Polo. Wat veroorzaakte zijn misdaden? Is hij wel schuldig? Is het een monster of hebben de ouders hem tot monster gemaakt? Vragen waar we geen antwoord op krijgen. Polo is het onzichtbare derde personage dat door zijn afwezigheid de andere twee definieert, zowel individueel als in liefdespaar. De blonde Ema laat het er niet bij en smeedt een meesterplan om Polo terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper en met de hulp van haar hartsvriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden. Het camerawerk van Sergio Armstrong laat de smeulende straten van de Chileense hoofdstad in al hun pracht zien, tegen een pompende ambient-reggaeton-soundtrack van muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar.

direction
Pablo Larraín
cast
Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal
duration
102 min
release date
Wed 22 Apr 20
year
2019
country
Chile
language
Spaans

locations and tickets

Pablo Larrain

director

“….Larrain’s films infect us like a virus. We leave the cinema feeling nice and cool. Then two days later we’re burning up.”

The Guardian