Un triomphe

Emmanuel Courcel
Tue 2 Nov 21 - Thu 23 Dec 21
  • Caution with children up to 12 years of age
  • Violence
  • Foul language

Om de eindjes aan elkaar te knopen, zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het aanwezige talent besluit hij om samen met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk 'Wachten op Godot' op te voeren.

Hoewel hij in het begin niet serieus genomen wordt, slaagt Étienne erin om hen op sleeptouw te nemen. De mannen maken zich het stuk al snel eigen en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. Hij is zich er tegelijk van bewust dat er elk moment een einde kan komen aan het succes. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige.

De Franse regisseur Emmanuel Courcol gooide met zijn feelgoodverhaal meteen hoge ogen: een European Film Award voor beste komedie en een selectie voor het afgelaste Cannes 2020. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

direction
Emmanuel Courcel
cast
Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho
duration
106 min
year
2021
country
Frankrijk
language
Frans
Subtitles
Nederlands
  • Caution with children up to 12 years of age
  • Violence
  • Foul language

De premisse doet wat denken aan Gouden Beer-winnaar Cesare deve morire van Paolo en Vittorio Taviani, maar regisseur Emmanuel Courcol gaat voor een heel vrolijk en optimistisch blijspel zonder te vervallen in al te makkelijke humor. Een triomf dus voor al wie goedgemutst de bioscoop wil buitenwandelen.

Vertigo