releasedatum: wo 9 mei 18
op vod

Pájaros de verano

Ciro Guerra

Columbia, Jaren ’70. Een familie inboorlingen raakt betrokken bij de lucratieve marihuana-handel naar Amerika. Maar een samenspel van hebzucht, passie en eer brengt hun levens , hun cultuur en tradities in gevaar. 

Colombia, jaren zeventig. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Om met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Terwijl de oudere vrouwen van de inheemse Wayuu-familie hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en leden uit een bevriende familie hun kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van grote partijen marihuana. Met de drugs en het verdiende geld, komt ook het geweld. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed.

'Pájaros de verano' is een visueel verbluffend en een verassend waargebeurd verhaal dat de opkomst van de Colombiaanse drug business in kaart brengt. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een inheemse clan (de Wayuu). De regisseurs Gallego en Guerra werden wereldwijd bekend met hun schitterende ‘El abrazo de la serpiente’, de eerste Colombiaanse film die ooit werd genomineerd voor een Oscar.

regie
Cristina Gallego en Ciro Guerra
cast
José Acosta, Carmina Martínez, Natalia Reyes
speelduur
125 min
releasedatum
wo 9 mei 18
jaar
2018
land
Colombia, Denemarken, Mexico, Duitsland, Zwitserland
taal
Spaans
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

‘The Godfather’ in een prachtig folkloristisch jasje.

De Morgen