releasedatum:

VR compilatie

divers

Daughters of Chibok
Joel Benson | 11 minuten

‘Daughters of Chibok’ is de allereerste virtual-realitydocumentaire die de nasleep van de ontvoering van de Chibok-meisjes in het Noorden van Nigeria verhaalt. In het kleine dorp treffen we pijn en hoop aan, bij ouders die nog steeds wachten op de terugkeer van hun dochters. Een oprechte 360°-blik die in Venetië terecht de Gouden Leeuw won in de categorie Immersieve Liniaire Virtual Reality. 
Traveling While Black
Roger Ross Williams, Ayesha Nadarajah, Felix Lajeunesse, Paul Raphaël | 20 minuten


Ga zitten in een theater met luxueuze, roodgestoffeerde stoelen en laat je verrassen door het 2D-scherm dat wegvalt. Je komt terecht in de wereld van stijlvolle zwarte reizigers half de 20ste eeuw. De klanten van het café Ben's Chili Bowl bespreken een lange geschiedenis van bewegingsbeperkingen voor zwarte Amerikanen en de dringende noodzaak om het reizen te versoepelen, bewerkstelligd door de publicatie van 'The Green Book'.


Glad That I Came, Not Sorry to Depart
Azam Masouzadeh | 8 minuten


Zo’n 1.000 jaar geleden schreef Iranees astroloog Omar Khayyam een 1.000-tal gedichten van vier verzen. Artieste Azam Masoumzadeh gebruikt deze als inspiratie voor een meditatieve, geïllustreerde VR- en AR-beleving. Vijf verschillende scènes, waarvan de illustraties geïnspireerd zijn op oude Iranese miniatuurkunst, werden gemaakt op basis van vijf gedichten die zowel in het Farsi als het Nederlands te horen zijn.Battle Hymn
Yair Agmon | 11 minuten


In een nachtelijke sfeer gaan soldaten van de Israel Defence Forces dagelijks op arrestatiemissies in Palestijnse dorpen op de Jordaanoever. Tijdens de briefing bevestigt elke soldaat zijn aanwezigheid met een nummer, maar wat als de commandant jouw richting uit wijst? Dit kortverhaal geeft een immersieve kijk in een IDF-ervaring, waarin mannelijkheid en schaamte, kracht en zwakte, laagheid en macht samenkomen.

onderdeel van:
canceled