releasedatum:

Over the Sea

Aoqian Sun

Deze uitbundige Chinese parabel over het onderscheid tussen fantasie en leugen wordt gedragen door het enthousiasme van de piepjonge acteur. 

 

De 11-jarige Xiaojie woont al sinds jonge leeftijd bij zijn oom die een restaurant, motel en carwash uitbaat. Omringd door de grimmige wereld van volwassenen, waarin hij alleen maar van zijn nicht steun en affectie krijgt, vlucht en verdwaalt hij in zijn eigen fantasie. Wanneer zijn oom betrokken raakt bij een ongeval en Xiaojie verplicht een valse verklaring af te leggen, breekt hij definitief met de wereld van de volwassenen. 

 

Een uniek, klein verhaal in de geest van ‘Les 400 coups’ van Fançois Truffaut. Dit karaktervol coming-of-ageportret over het wegebben van kinderlijke onschuld, wordt op sublieme wijze gedragen door het enthousiasme van de piepjonge acteur Kunjie Yu. Een warme Chinese parabel vol symboliek, zowel in het kleurenpalet als in de mise-en-scène, waarin het onderscheid tussen fantasie en leugen onderzocht wordt. 

onderdeel van:
Filmfestivals

‘Over the Sea’’s smooth long takes and dreamy flights of fancy make the central character’s dilemma seem both sad and inevitable.

Elizabeth Kerr, the Hollywood Reporter