releasedatum:

Demain est à nous

Gilles de Maistre

Niets hoopgevender dan het positieve enthousiasme en onwrikbare geloof van kinderen dat het beter kan. Zij zijn duidelijk klaar voor energieke acties die de wereld kunnen redden. Nu wij nog. José for president! 

Steeds vaker en luider klinkt de stem van kinderen en jongeren die ijveren om van de wereld een fijnere plek te maken. Vol positief en fris enthousiasme zetten ze hun ideeën om in acties, ook al kunnen ze niet altijd op steun en erkenning rekenen van de volwassenen. De kinderen uit deze documentaire laten zich niet met een kluitje in het riet sturen. Ze gooien alles in de strijd om hun idealen na te streven. Met het verhaal van de Peruviaanse José als lijmmiddel, reis je de wereld rond om de opmerkelijke acties van zeven kinderen te volgen. Hoog op hun agenda: sociale gelijkheid, armoedebestrijding, zorg voor het milieu, recht op onderwijs en het wegwerken van kinderslavernij.

José, Heena, Pedro, Arthur en Aissatou houden volwassenen een spiegel voor en tonen zich grotere helden en voorvechters van een mooie wereld voor iedereen, dan veel van de huidige leiders. Met hun onstuitbare energie laten ze zich opmerken als een generatie om rekening mee te houden. Eentje dat niet wil wachten tot de grote mensen een antwoord hebben om wereldproblemen op te lossen en zelf een dappere stap zet om iets te veranderen. Petje af!

regie
Gilles de Maistre
speelduur
84 min
jaar
2019
land
Frankrijk
taal
Frans, Engels, Spaans
onderdeel van:
MOOOV Filmfestival 2021

…Een noodzakelijke film en een kopstoot die toeslaat met onschuld en zonder bijbedoelingen…

Thomas Chapelle – abusdecine.com