releasedatum:

Red Fields

Keren Yedaya

Met prachtige traditionele muziek, verrassende elektronische beats en inventieve dansnummers hoort deze originele maar ook pacifistische musical in het rijtje van hedendaagse musicals uit cinemaland. 

 

‘Red Fields’ is een bewerking van de satirische rockopera ‘Mami’, die in de jaren ‘80 in Israël een cultstatus verwierf. Het muziekalbum werd de soundtrack van een hele generatie jongeren. De oorspronkelijke titel is ook de naam van het hoofdpersonage. Mami werkt als kassierster bij een tankstation in een kleine stad. Ze trouwt met haar grote liefde Nissim, die meteen na hun trouwdag naar het leger moet. Dan slaat het noodlot toe. Nissim raakt gewond en wordt in een rolstoel terug naar huis gebracht. Mami laat zich echter niet uit het veld slaan. Ze gaat naar Tel Aviv om gerechtigheid af te dwingen. 

De film zit vol met traditioneel-Israëlische en hedendaagse elektronische muziek, die blijft boeien en verrassen. Een verteller en een koor geven de inleiding en commentaar op het verloop van het verhaal, dat poëtisch en realistisch overkomt, maar ook gek en surrealistisch. Het zijn stuk voor stuk topmuzikanten en -zangers die meegewerkt hebben aan deze film en de bekende Israëlische zangeres Neta Elkayam is bijzonder geloofwaardig als Mami. Pacifistische film van de vrouw die in 2004 de Camera d’Or in Cannes won met haar debuut My Treasure/Or. 

 

regie
Keren Yedaya
speelduur
93 min
jaar
2019
land
Israël
taal
Hebreeuws
onderdeel van:
Filmfestivals

Yedaya injects colourful fantasy into the tough reality of Mami's life.

Cameron Bailey, TIFF