vr 6 nov 20 13:30 - 15:00

Jallikatu

Lijo Jose Pellissery
  • 6 nov
    13:30 - 15:00
    Brugge,
    Razor Reel Flanders Film Festival

Een niet te missen visueel spektakel, dat een oorverdovende chaos wervelend in beeld weet te brengen, ondersteund door een wel heel bijzondere soundtrack. 

De slager van een afgelegen dorp in de heuvels van Kerala wil voor het verlovingsfeest in een niet zo populaire familie een buffel slachten, maar zijn medewerkers laten het dier ontsnappen. De buffel vernietigt alles op zijn weg: de gewassen op de velden, de etalages van winkels, ook mensen geraken gewond. Wanneer de buffel in de bossen rond het dorp verdwijnt, start een grootscheepse klopjacht. Zelfs uit naburige dorpen komt men ter hulp, maar de buffel laat zich niet makkelijk vangen. 

Het tempo van de film is razendsnel. Het lijkt op een roetsjbaan vol chaos en lawaai, waarin je als kijker terecht bent gekomen. ‘Jallikatu’ begint als een eerder humoristisch en satirisch verhaal, maar het wordt troebel en donker. De lokale bevolking wordt steeds wanhopiger; wantrouwen en hebzucht nemen de overhand. Soms lijkt het wel alsof de grens tussen mens en dier vervaagt. De held van de film is zeker en vast de cameraman die zorgt voor adembenemende shots waarbij de camera met hoge snelheid over en door de jagende menigte wentelt en langs smalle bospaden scheert. Actiescènes houden je op het puntje van je stoel. Gegarandeerd kippenvel. 

The viewers are unable to tear their eyes away from the screen for even a second.

PARK Sun Young, Busan Film Festival