releasedatum:

El hombre del futuro

Felipe Ríos

Een emotionele roadmovie en mentale reis doorheen Chileens Patagonië, waarin een van elkaar vervreemde vader en dochter elkaar opnieuw ontmoeten.

Chileens Patagonië. Michielsen is een eenzame truckdriver van middelbare leeftijd. Als hij met een nieuwe lading wil vertrekken, krijgt hij van zijn baas te horen dat het zijn laatste tocht wordt. Onder een loden, grijze hemel begint hij triest aan zijn reis door het immens uitgestrekte en natte landschap van Patagonië naar Villa O’Higgins, helemaal in het zuiden. Onderweg pikt hij een jonge Argentijnse backpackster op. Ze doet hem denken aan zijn dochter Elena die hij al jaren niet meer gezien heeft.

Ongeveer op datzelfde moment slaat de jonge Elena de deuren van haar huis en haar school achter zich dicht en vraagt een lift aan 'Cuatro Dedos', een truckchauffeur. Ze wil professioneel boksen en ziet een bokstoernooi in het zuiden van Chili als een gouden kans.

Er hangt een weemoedige sfeer over de film en de kille landschappen van Patagonië met zijn besneeuwde bergtoppen vormen het perfecte decor voor de stugge, zwijgzame karakters. De regisseur, die zijn eigen moeilijke relatie met zijn vader in zijn jeugdjaren in het verhaal verwerkte, vertelt  uitgebalanceerd en rustig, met juiste vertolkingen en een strakke cameravoering.

regie
Felipe Ríos
speelduur
96 min
jaar
2019
land
Chili
taal
Spaans
onderdeel van:
Filmfestivals

De gevoelige film van Felipe Ríos zet de acteerprestaties van de protagonisten in de schijnwerper.

Pablo de Vita (La Nación)