releasedatum:

A febre

Maya Da-Rin

Zeer gevoelig legt het buitengewone vermogen van regisseur Maya Da-Rin de natuur van de mens bloot in het decor van een Braziliaanse haven, waar een arbeider aan een geheimzinnige koorts lijdt.

Wanneer Justino, Desana native en 45-jarige arbeider in een Braziliaanse haven, een waarschuwing krijgt voor zijn imperfect gedrag tijdens het werk, wijst hij de voorgestelde psychiatrische hulp af. Een doktersbezoek kan hij echter niet ontwijken. De dokter vertelt hem dat hij aan een vreemde koorts lijdt, waarvan de oorzaak niet te achterhalen valt. Justino nuanceert het door zijn ziekte zelf te analyseren als: fever with a timetable. Het werk is hem fysiek niet zwaar, maar hij voelt zich dagelijks als een jager op een prooi, maar zonder doel. Na het overlijden van zijn vrouw woont Justino nog alleen met zijn dochter Vanessa die hem weldra zal verlaten, omdat ze een beurs heeft gekregen om in de hoofdstad geneeskunde te gaan studeren. De gesprekken die hij met zijn collega van de nachtpost houdt, zijn allegorisch van aard. 

Zelden werden associatieve beelden zo gepolijst om ons te doen beseffen dat onze gesproken taal lang niet voldoet om natuurverschijnselen en gevoelens te beschrijven. Deze film is een hulde aan eerlijk minimalisme.

regie
Maya Da-Rin
speelduur
98 min
jaar
2019
land
Zwitserland
taal
Portugees
onderdeel van:
Filmfestivals

Een mix van realiteit en fictie die verder gaat dan het hier en nu. A mix of reality and fiction that goes beyond the confines of the here and now.

Giorgia Del Don, Cineuropa