releasedatum: wo 21 apr 21
verwacht

Canción Sin Nombre

Melina Léon

Dertig jaar later brengt León het verhaal opnieuw tot leven door haar observerende blik en meanderende scenario te versmelten met de monochrome zwart-witfotografie van Inti Briones.

Peru, midden in de politiek woelige jaren ‘80. Vlak na de bevalling wordt de baby van Georgina, een jonge vrouw uit de Andes, gestolen uit een valse kraamkliniek in Lima. Haar wanhopige zoektocht brengt haar bij het hoofdkwartier van een van de grote kranten van het land. Daar ontmoet ze Pedro, een eenzame journalist. Hij neemt het op zich om de zaak op te helderen en gerechtigheid te doen geschieden.

Een hartverscheurend verhaal over moederschap, geïnspireerd op waargebeurde feiten: de vader van regisseuse Melina Léon was een van de journalisten die zich dertig jaar geleden vastbeet in de zaak van de georganiseerde kinderhandel. Deze zwart-witte parel in nostalgisch 4:3-formaat werpt op schitterende wijze licht op een donkere periode uit de recente Peruviaanse geschiedenis. De vergelijking die de film met de Oscarwinnende ‘Roma’ krijgt, is niet geheel onterecht, maar ook zonder deze verwantschap is het een van de meest bijzondere films die Latijns-Amerika de laatste jaren voortgebracht heeft. 

regie
Melina Léon
speelduur
97 min
releasedatum
wo 21 apr 21
jaar
2019
land
Peru
taal
Spaans
onderdeel van:
verwacht
in de bioscoop

Light on narrative detail but still a bold, beautiful debut. TWITTER

The Hollywood Reporter