releasedatum:

Lion

Garth Davis
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

'Lion' vertelt het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als vijfjarige komt hij door toeval terecht op een trein die hem meer dan duizend kilometer doorheen India voert, steeds verder weg van zijn thuis.

De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar (vertolkt door Nicole Kidman en David Wenham). Door een samenloop van omstandigheden gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij zovele jaren eerder zijn familie kwijtraakte. Met de hulp van Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij uren- en dagenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station waar hij instapte, meent te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Garth Davis, die de verfilming van de bestseller 'Mijn lange weg naar huis' van Saroo Brierley op zich nam, vertelt op een uitmuntende visuele wijze de odyssee van de kleine Saroo. Een film die je niet onberoerd laat.

regie
Garth Davis
cast
Nicole Kidman
speelduur
118 min
jaar
2016
land
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië
taal
Bengaals, Engels, Hindi
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
onderdeel van:
secundair onderwijsHet resultaat is een intiem en vakkundig geschoten verhaal. Bovenal schittert hier echter de fantastische cast, die het geheel invoelbaar weet te maken. Na een ontroerende ontknoping maken zij het de kijker wel erg moeilijk om de zaal nog te kunnen verlaten zonder een traantje weg te pinken.

Filmtotaal