WW Entertainment
wo 26 aug 20 21:00

Wild Rose

Tom Harper
 • 26 aug
  21:00
  Turnhout,
  Heilig Graf (Rode Koer)
  21:00Geweest

Wild Rose vertelt het verhaal van Rose-Lynn Harlan, een jonge vrouw uit Glasgow die droomt van een carrière als countryzangeres en die wil doorbreken in Nashville Tennessee. Wanneer zij net uit de gevangenis komt, worstelt zij met de sleur van het dagelijkse leven, de moeilijke band met haar moeder en het opvoeden van haar twee kinderen. Niets staat Rose-Lynn in de weg om haar dromen na te jagen.

Rose, een jonge vrouw uit Glasgow, is net uit de gevangenis en worstelt met de sleur van het dagelijkse leven, de moeilijke band met haar moeder en de opvoeding van haar twee kinderen. Ze droomt van een ander leven, van een carrière als countryzangeres en van een grote doorbraak in dé countryhoofdstad bij uitstek: het verre Nashville, Tennessee. Een droom die veel te hoog gegrepen lijkt voor een alleenstaande moeder uit het grijze Glasgow. Maar Rose heeft talent, charisma en lef: voor haar is opgeven geen optie.

Jessie Buckley is ongetwijfeld dé revelatie van Wild Rose. Ze had de laatste jaren haar strepen reeds verdiend op de Londense planken, de betere BCC-reeksen en haar rol in de eigenzinnige film Beast. Maar met haar vertolking van Rose maakt Buckley ronduit een verpletterende indruk. En de film verdient dit ook. Want Wild Rose is veel meer dan een simpel verhaal over dromen nastreven. Rose en haar strijd zijn echt: haar talent en charisma, maar ook haar egocentrische, donkere kant. Wild Rose verrast met een gelaagd scenario waarin het drama én de humor authentiek, verfrissend en pakkend zijn.

regie
Tom Harper
cast
Julie Walters, Jessie Buckley, Craig Parkinson
speelduur
101 min
releasedatum
jaar
2019
land
Verenigd Koninkrijk
taal
Engels
 • Let op met kinderen tot 12 jaar
 • Drugs- en/of alcoholmisbruik
 • Grof taalgebruik
onderdeel van:
MOOOV Wijkt Af

Buckley is het hart en de motor van Wild Rose. Ze zuigt continu de aandacht naar zich toe. Niet alleen als actrice, maar minstens zozeer als zangeres die zowel de drift als de melancholie van country weet te vatten. ★★★

De Morgen