do 9 jan 20 - wo 29 jul 20

The Peanut Butter Falcon

Tyler Nilson & Mike Schwartz

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

Zak, een jongeman met het Down syndroom, heeft één grote droom: professioneel worstelaar worden. Op een dag vlucht hij weg uit het tehuis waar hij verblijft om zijn droom waar te maken. Al snel ontmoet hij Tyler, een kleine crimineel met een gouden hart die ook op de vlucht is. Ze worden ongewone bondgenoten en beleven de wildste avonturen. Wanneer Eleanor, een bezorgde medewerkster van het tehuis, hen eindelijk vindt, overtuigen ze haar om mee te gaan op hun reis.

Een prachtige feelgoodfilm in de beste zin van het woord. De Mark Twain-achtige avonturen langs rivieren en lagunes, met kampvuren, tokkelende banjo’s en duiken in het water charmeren van begin tot einde. Geen film vol sensatie of hilarische dijenkletsers, maar een meeslepende stroom aan heerlijke ontmoetingen en momenten die gegarandeerd een glimlach rond je lippen doen krullen. Shia LaBeouf is perfect als de vertederend stuurse Tyler, met een mooi evenwicht tussen ruwe boltser en zachte ziel. Net op de juiste grens tussen feelgood en zeemzoet is deze warme, ongedwongen en hartelijke film prima geschikt voor de gezelligste periode van het jaar.

regie
Tyler Nilson & Marc Schwartz
cast
Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen
speelduur
93 min
jaar
2019
land
Verenigde Staten
taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
onderdeel van:
uitZOMERlijk

The Peanut Butter Falcon review – Shia LaBeouf brings soul to odd-couple adventure. ★★★

The Guardian