di 18 feb 20 - zo 23 feb 20

Out Stealing Horses

Hans Petter Molland
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

November 1999. Na de dood van zijn vrouw is de 67-jarige Trond Sander uit Oslo verhuisd naar een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Op een winternacht herkent hij plotseling een oude bekende uit zijn jeugd in zijn buurman Lars.

November 1999. Na de dood van zijn vrouw is de 67-jarige Trond Sander uit Oslo verhuisd naar een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Op een winternacht herkent hij plotseling in zijn buurman een oude bekende uit zijn jeugd. De ontmoeting brengt herinneringen terug aan 1948, toen Trond als jongeman een hele zomer doorbracht in een eenvoudige houten hut aan de rivier met zijn vader die hij bewonderde. Een zomer waarna hij nooit meer dezelfde zou zijn.

Een bundeling van drie Scandinavische toppers: internationaal vermaard acteur Stellan Skarsgård ('Nymphomaniac'), bekroond regisseur Hans Petter Moland ('A Somewhat Gentle Man', 'Kraftidioten') en de prijswinnende roman 'Paarden Stelen' van Per Petterson. Een samenwerking die leidde tot een prachtige film over hoe je nooit aan je verleden kan ontsnappen. Een poëtisch verhaal over opgroeien en loslaten, verpakt in een erg zintuiglijke film, die de intensheid van de Noorse natuur perfect weet over te brengen.

regie
Hans Petter Molland
cast
Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann
speelduur
122 min
jaar
2019
land
Noorwegen,Zweden, Denemarken
taal
Noors
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Hans Petter Moland has delivered an incredibly well-shot and acted adaptation of a greatly loved novel.

Variety