do 23 jan 20 - do 20 feb 20
in bioscoop

The Invisible Life Of Euridice Gusmao

Karim Aïnouz
 • do 20 feb 20
  20:15
  Hamont-Achel,
  Cinema Walburg
 • do 23 jan 20
  20:15
  Hasselt ,
  De Nieuwe Zaal (Z33)

De dramatische ironie maakt van deze film een meeslepende feministische tragedie in een wereld van paternalistische oppressie, inclusief een catharsis van jewelste.

De 18-jarige Euridice en de 20-jarige Guida zijn onafscheidelijke zussen. Terwijl Euridice streeft naar een carrière als pianiste, is Guida vooral op zoek naar de ware liefde. Door allerlei leugens van hun conservatieve vader worden de zussen gedwongen om toch afzonderlijk door het leven te gaan, niet wetende dat ze zich beiden in dezelfde stad bevinden: het bruisende maar machistische Rio de Janeiro van de jaren vijftig. Terwijl de zussen hun eigen dromen najagen, geven ze nooit de hoop op om elkaar terug te vinden.

Met ‘The Invisible Life of Euridice Gusmao’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Martha Batalha uit 2016, sleepte Karim Aïnouz de Un Certain Regard-award binnen op het filmfestival van Cannes. De film wordt gepromoot als een ‘tropical melodrama’ en hoewel dat nogal bizar klinkt, geeft het misschien wel mooi weer hoe deze bruisende film speelt met (bijna) alle zintuigen van de kijker. De dramatische ironie maakt van deze film een meeslepende feministische tragedie in een wereld van paternalistische oppressie, inclusief een catharsis van jewelste.

regie
Karim Aïnouz
cast
Fernanda Montenegro, Carol Duarte en Julia Stockler
speelduur
139 min
releasedatum
wo 11 dec 19
jaar
2019
land
Brazilië
taal
Portugees
 • Let op met kinderen tot 16 jaar
 • Seks

Een treffend portret van verdeelde zusterschap.

The Bottom Line