The Man who sold his skin

Kaouther Ben Hania
di 9 nov 21 - wo 15 dec 21
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, die naar Libanon vlucht weg van de oorlog. Om verder naar Europa te kunnen reizen en met de liefde van zijn leven samen te kunnen zijn, accepteert hij zijn rug te laten tatoeëren door één van de meeste besproken hedendaagse kunstenaars ter wereld. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat deze beslissing alles behalve vrijheid betekent.

In Beiroet ontmoet de Syrische vluchteling Sam kunstenaar Jeffrey Godefroy. Sam gaat akkoord met het voorstel van Godefroy en laat een tatoeage op zijn hele rug zetten. Hiermee kan Sam naar elk land afreizen. Maar Sam leeft steeds meer geïsoleerd. De luxe hotelkamers worden een gevangenis. Hij heeft sporadisch contact met familieleden en zijn vriendin. Inderdaad deze film is voor een stuk gebaseerd op een werk van de Belgische kunstenaar Wim Delvoye, die een tatoeage zette op de rug van een man.

Als kijker worden we geconfronteerd met kritische reflecties over de elitaire kunstwereld  maar vooral met serieuze kwesties rond mens en vrijheid en sardonische politieke commentaren. Een indrukwekkende film met bijzonder goed acteerwerk van Koen de Bouw als de excentrieke kunstenaar en de wereldberoemde Monica Bellucci als de bitchie assistente van de kunstenaar. Delvoye zelf speelt een kleine bijrol als verzekeringsagent.

regie
Kaouther Ben Hania
cast
Monica Bellucci, Yahya Mahayni, Koen De Bouw
speelduur
100 min
jaar
2020
land
Tunesië
  • label
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

"Een indrukwekkende film over kwetsbaarheid en kracht." ★★★★

Filmvandaag