Go Youth!

Carlos Armella
  • kijkwijzer14

‘Go Youth’ bespreekt een thematiek waarmee alle jongeren geconfronteerd worden in hun leven: volwassen worden.

We volgen vier opgroeiende jongeren in het hedendaags Mexico City. Martin is smoorverliefd op een meisje van wie hij niet veel meer weet dan haar naam. Hij vindt haar naam mooi genoeg om het in graffiti op de muur van een onbekend huis te spuiten. Hij wil zijn liefde voor haar in de straten uitroepen, maar beseft dat noch het meisje noch zijn omgeving om zijn gevoelens geven. 

Daniel is een muzikant met een fascinerend kapsel. Hij is taxichauffeur geworden omdat hij zijn tienervriendin zwanger maakte. Het leven als ’verantwoordelijke’ volwassene loopt allesbehalve hoe hij het zich had voorgesteld.

Dulce is op school bekend als een agressieve pestkop, maar binnenin is ze kwetsbaar en verlangt ze om bemind te worden. Ze wil haar maagdelijkheid verliezen aan de eerste die haar accepteert.  

Pedro is teleurgesteld in de volwassenenwereld en trekt zich terug. Van de vier leeftijdsgenoten reageert hij het meest radicaal en misschien wel het meest effectief.

‘Go Youth’ verbindt de levens van vier jongeren. Alle vier hebben ze passies en angsten die samengaan met het volwassen worden. Ze vechten elk op hun manier tegen corruptie, onderdrukking en onrecht. Een kleurrijke film boordevol energie, jeugdige dromen, rebellie, hoop, drama en humor.

regie
Carlos Armella
speelduur
107 min
land
Mexico
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • kijkwijzer14

 lesmateriaal 

 

The stories in ‘Go Youth!’ were born from elements of Mexico City: graffiti, taxis, students and the chaos that is generated among the inhabitants of a huge city. One of the most lighthearted and fun projects featured at this years Morelia.

Jamie Lang -Variety