Ik hou lekker vol!

Divers
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Hoe graag je het soms ook wil, niet alles lukt meteen van de eerste keer. Maar als je blijft proberen, komt het vaak toch nog goed, zelfs wanneer de situatie hopeloos lijkt.

Hoe graag je het soms ook wil, niet alles lukt meteen van de eerste keer. Maar als je blijft proberen, komt het vaak toch goed, zelfs wanneer de situatie hopeloos lijkt. Dat is ook wat de drie kinderen in deze hartverwarmende kortfilms doen: ze blijven niet bij de pakken zitten en halen alle trucjes boven om te slagen in hun opzet.

In Love with Cinema - regie: Askar Nurakun Uulu - Kirgizië - 10'
Een kleine jongen zou zó graag mee in de zaal naar de film kijken, maar hij is nog te klein en mag niet binnen. Wat hij ook probeert – stiekem binnen glippen, gluren door kieren en raampjes – het lukt hem niet een glimp van de film op te vangen. Of toch wel?

In Search of Chok Chok - regie: Dayoon Kim - Zuid-Korea - 20'
Yeonwoo is net verhuisd en mist haar vrienden. Waar ze nu woont, kent ze niemand. Ze heeft alleen haar slakje Chok Chok om haar gezelschap te houden. Maar op een dag is Chok Chok nergens meer te bespeuren. Yeonwoo start een hopeloze zoektocht naar haar verloren vriendje en wie zoekt, die vindt… iemand.

The Shoes of a Little Girl - regie: Kedar Shrestha - Nepal - 13'
Junu heeft maar één probleem: ze kan maar niet onthouden hoe ze haar schoenen moet aantrekken. Moet deze nu links? Of nee, misschien rechts? Elke dag opnieuw twijfelt ze. Aan de hulp van anderen heeft ze niets. Die brengen haar gewoon in de war. Wat denk jij: zal het Junu ooit lukken?

 
regie
Askar Nurakun Uulu | Dayoon Kim | Kedar Shrestha
speelduur
45 min
land
Kirgizië | Zuid-Korea | Nepal
taal
Nederlands gesproken
  • Niet schadelijk / alle leeftijden