Eyimofe (This Is My Desire)

Arie Esiri, Chuko Esiri
verwacht
releasedatum wo 24 aug 22

‘This Is My Desire’ is een migrantenverhaal zonder migranten. De verfrissende debuutfilm werpt een blik op het leven in Lagos, op mensen die dromen en uiteindelijk beslissen hun dromen niet na te jagen.

‘This Is My Desire’ bestaat uit de hoofdstukken Spanje en Italië, maar van die landen krijgen we niks te zien. In de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos volgen we Mofe en Rosa. Manusje-van-alles Mofe werkt overdag als technicus in een drukkerij, tot de stoppen – van de verouderde, steeds opnieuw herstelde apparatuur én van Mofe zelf – doorslaan. Kapster en barvrouw Rosa baant zich een weg langs haar opdringerige huisbaas en ontfermt zich over haar zwangere zusje. Mofe en Rosa ontmoeten elkaar toevallig in de wachtkamer van de dokter. Even later ontmoeten de twee mekaar opnieuw wanneer Rosa’s kapotte koelkast bij Mofe terechtkomt. Hij lapt immers na zijn werkuren elektronische apparaten op.

De twee leiden een verschillend leven, maar dromen van hetzelfde: in Europa opnieuw beginnen. Mofe stippelt zijn vlucht uit met een paspoort op naam van Sanchez; Rosa legt haar hoop in het hart van een rijke Amerikaanse expat en in de handen van een ordinaire oplichtster. De vele tegenslagen houden Mofe en Rosa gevangen: beiden zullen hun plannen voor een nieuw leven opbergen.
 
 

 
regie
Arie Esiri, Chuko Esiri
cast
Jude Akuwudike, Temi Ami-Williams, Cynthia Ebijie, Tomiwa Edun
speelduur
116 min
releasedatum
wo 24 aug 22
jaar
2020
land
Nigeria
taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

#migratie #veerkracht #dagelijksleven #verlangens #ontberingen #stedelijkportret

zalen en tickets

Arie Esiri

regisseur

Chuko Esiri

regisseur

‘a promising, quietly moving first feature’ (Jordan Mintzer in The Hollywood Reporter) ‘a work that announces the arrival of two sincere new talents’ (Jordan Mintzer in The Hollywood Reporter) ‘carefully observed and well-performed drama’ (Jordan Mintzer in The Hollywood Reporter) ‘a clear-eyed portrait of a vibrant city’ (Jessica Kiang in Variety)

Jordan Mintzer in The Hollywood Reporter, Jessica Kiang in Variety

zalen en tickets