Sin señas particulares

Fernanda Valadez
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld

Sinds Magdalena’s zoon het huis verliet om de grens met de Verenigde Staten over te steken, heeft ze al maanden niets meer van hem gehoord. 

De autoriteiten willen dat Magdalena de overlijdensakte van haar zoon ondertekent, maar een ontmoeting met een andere moeder doet haar beseffen dat ze niet kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen. Ze begint aan een odyssee door gebieden waar de narco's en criminele bendes heer en meester zijn. De wegen zijn er onveilig, bussen vallen in een hinderlaag, passagiers worden beroofd, soms vermoord, waarna hun lijken verdwijnen. Onderweg ontmoet Magdalena Miguel, een andere jongen die het bevel kreeg de VS te verlaten en die zijn moeder gaat opzoeken, maar moet vaststellen dat er veel veranderd is in zijn land. 

De cinematografie, de montage en de muziek zijn zeer origineel. De cineaste heeft heel veel oog voor detail en hanteert een poëtische beeldtaal. Er wordt ingetogen geacteerd, er wordt niet zo veel gezegd; stilte zegt soms meer dan woorden. Mexicaanse film met allure. 

 

Magnificent and haunting.

Unseen Films