Rocks

Sarah Gavron
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Voor de fans van mooie geëngageerde Britse cinema, zoals we die kennen van Ken Loach, Andrea Arnold, Mike Leigh en Lynne Ramsay. 

Zes jonge meisjes zitten op het dak van een appartementsgebouw in East End, Londen. Ze babbelen, lachen en maken video’s van zichzelf. Ze hebben een verschillende etnische achtergrond: Sumaya komt uit Somalia, Sabina uit Polen, Rocks is een Nigeriaans-Brits meisje. Haar vriendinnen dromen van een carrière als verpleegster of advocaat; zij werkt als make-upartieste en woont samen met haar broertje Emmanuel en haar moeder. Op een dag is haar moeder weg “om haar hoofd leeg te maken” en Rocks krijgt het moeilijk met de zorg voor haar broer. Toch vertelt ze tegen niemand wat er aan de hand is...

Een sociaal-realistisch, maar barmhartig portret, balancerend tussen drama en humor. De scenaristen werkten samen met jonge Londense meisjes wiens verhalen ze gebruikten, wat zorgt voor een grote vorm van authenticiteit en levendigheid. Een gevoelige film over iemand die de moederlijke verantwoordelijkheid aanvaardt,  terwijl ze er zelf van beroofd is. ‘Rocks’ is een film vol leven en veerkracht. 

regie
Sarah Gavron
speelduur
93 min
jaar
2019
land
Verenigd Koninkrijk
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Een grimmig, maar vaak ook vrolijk en hoopvol verhaal over opgroeien in een wereldstad.

IFFR