Sin señas particulares

Fernanda Valadez
2021

Magdalena gaat op zoek naar haar vermiste zoon in de Verenigde Staten en moet hiervoor door risicovolle gebieden reizen. Het is een zoektocht vol gevaren met als doel het ware lot van haar zoon te achterhalen. 

Sinds Magdalena’s zoon het huis verliet om de grens met de Verenigde Staten over te steken, heeft ze al maanden niets meer van hem gehoord. De overheid wil dat ze de overlijdensakte van haar zoon ondertekent. Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen. Ze begint aan een zoektocht door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas zijn. De wegen zijn er onveilig, bussen vallen in een hinderlaag, passagiers worden beroofd, soms vermoord, waarna hun lijken verdwijnen. Onderweg ontmoet Magdalena Miguel, een jongen die het bevel kreeg de VS te verlaten en die zijn moeder gaat opzoeken. Hij moet vaststellen dat er veel veranderd is in zijn land. 

De beelden, de montage en de muziek zijn zeer origineel. Fernanda Valades heeft veel oog voor detail en hanteert een poëtische beeldtaal. Er wordt ingetogen geacteerd. Er wordt niet zo veel gezegd: stilte zegt soms meer dan woorden.  

Voor wie fan is van de films van Carlos Reygadas en Amat Escalante, twee belangrijke Mexicaanse regisseurs, is Fernanda Valadez een nieuw te ontdekken talent. 
regie
Fernanda Valadez
cast
Mercedes Hernández, David Illescas, Juan Jesús Varela, Ana Laura Rodríguez, Laura Elena Ibarra, Xicoténcatl Ulloa
speelduur
97 min
jaar
2020
land
Mexico
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Seks
Onderdeel van

Magnificent and haunting.

Unseen Films

zalen en tickets