Blanka

Kohki Hasei
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Grof taalgebruik

Blanka is een bijdehand meisje dat overleeft in de straten van Manila. Ze is een goedgeoefende, vingervlugge zakkenrolster en leidster van een kleine bende straatschoffies. Achter het stoere uiterlijk van Blanka gaat echter een dromerig meisje schuil dat hunkert naar een eigen familie.

Blanka leeft al van zo lang ze zich kan herinneren, op straat. In haar kleine slaapplaats, die ze zo huiselijk mogelijk heeft ingericht, verstopt ze een blik waarin ze geld bewaart. Hiermee hoopt ze zichzelf ooit een moeder te kunnen kopen. Op een dag ontmoet Blanka de oude, blinde straatmuzikant Peter en tussen de twee groeit langzaamaan een warme vriendschap. Maar in de straten van Manila ligt het gevaar altijd op de loer…

In 'Blanka' kan je een hedendaagse versie van Oliver Twist ervaren. De regisseur koos echter resoluut voor een verhaal boordevol kleurrijke schakeringen, levendigheid, hoop, energie en veerkracht. Zonder het jonge publiek te forceren, registreert hij de zoektocht van Blanka naar een moeder, vrienden en een warme thuis, gezien door de ogen van het jonge meisje. Hierdoor wordt ze een levensechte, pittige, kleine heldin die nooit gewoon het slachtoffer is, maar zeker ook geen heilige.

regie
Kohki Hasei
cast
Don Gordon Bell, Jomar Bisuyo, Raymond Camacho
speelduur
75 min
jaar
2015
land
Italië, Japan, Filipijnen
taal
Filipino gesproken - Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Grof taalgebruik

 lesmateriaal 

  

Blanka is a drama about family and choice, but there’s something sweet and hopeful about Blanka, that feels like a sliver of joy amid the misery rather than a naïve urban fantasy.

ELIZABETH KERR, THE HOLLYWOOD REPORTER