Zu weit weg

Sarah Winkenstette
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Ontspanning en bewustwording in één sterk uitgewerkt verhaal. Bovendien 100% op maat van een jong publiek verteld. Wat wil je nog meer?

Ben is 11 jaar en de ster van zijn voetbalteam. Zijn leven verandert grondig wanneer alle mensen moeten verhuizen, omdat het dorp platgegooid wordt voor bruinkoolontginning. De eerste dag op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe voetbalclub lopen niet zoals Ben had gehoopt. Plots is hij namelijk niet meer de populaire jongen; vrienden maken lijkt er niet in te zitten en het vertrouwde plekje krijgen als spits in de voetbalploeg kan hij ook al op zijn buik schrijven. Wanneer Tareq in zijn klas en voetbalteam terechtkomt, vindt Ben in hem onverwachts een zielsverwant. Tareq heeft het net als Ben moeilijk. Hij komt immers uit Syrië, waar hij zijn familie en vrienden moest achterlaten. Tijdens zijn vlucht werd hij daarbovenop nog gescheiden van zijn oudere broer. Tareq hoopt zijn broer snel terug te vinden, maar heeft geen idee hoe. Dan komt Ben met een geniaal idee…

Actie, vriendschap en hoop: drie ingrediënten die van ‘Zu weit weg’ een topper maken voor de hele familie. Regisseuse Winkenstette aarzelt niet om het jonge publiek thema’s als migratie, globale veranderingen en de ontginning van bruinkool voor te schotelen.

regie
Sarah Winkenstette
speelduur
88 min
jaar
2019
land
Duitsland
taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

 

“Vriendschap die zowel veiligheid als een nieuwe thuis creëert, dat wil ik tonen. Vooral nu.”

Sarah Winkenstette