Supa Modo

Likarion Wainaina
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los over de helden uit haar lievelingsfilms. De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf ‘Supa Modo’, een held die kan vliegen. Op een dag krijgen de moeder van Jo en zus Mwix echter slecht nieuws: Jo zal niet meer beter worden. Om nog zoveel mogelijk tijd met haar te kunnen doorbrengen, beslist de moeder Jo mee naar huis te nemen. Van dan af is naar school gaan of buitenspelen er niet meer bij; haar moeder is immers bang dat Jo nog erger ziek wordt. Om haar op te vrolijken, bedenkt Mwix stiekem een plan…

Met een enorm aanstekelijk enthousiasme zet de jonge Stycie Waweru de rol van Jo neer. Zonder afbreuk te doen aan de ernst van de zaak, leest 'Supa Modo' als een liefdesverklaring aan de kracht van fantasie, optimisme en levendigheid. Tegelijk schiet hij goed raak op de gevoelige snaar. Heerlijk om naar te kijken, met een zakdoek in de hand. Aarzel dus niet en vlieg mee op de vleugels van deze superheld!


regie
Likarion Wainaina
cast
Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia
speelduur
74 min
jaar
2018
land
Duitsland, Kenia
taal
Swahili gesproken - Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

 lesmateriaal 

 
 

Supa modo is niet alleen een jeugdkomedie, het is ook een familiedrama over het nakende verlies van een kind, over solidariteit als kernwaarde van een gemeenschap en fantasie als toevlucht. Voor jong en oud, want cinema helpt ook volwassenen ontsnappen aan een onvolmaakte realiteit – al is het voor even.

De Standaard