Dilili in Parijs

Michel Ocelot
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Discriminatie

Samen met een Parijse jongen gaat Dilili op pad om een geheimzinnig mysterie te ontrafelen. Tijdens deze avonturen ontdekken ze Parijs op alle mogelijke manieren. De twee vrienden laten samen het licht, de vrijheid en de levensvreugde schitteren.

Parijs tijdens de Belle Epoque. De jonge, avontuurlijke Dilili komt met een aantal landgenoten uit Nieuw-Caledonië (een oude Franse kolonie in de Stille Oceaan) aan in de stad. In de dierentuin moeten ze aan de Parijzenaars laten zien hoe zij in hun thuisland leven.
Al snel maakt Dilili kennis met Orel, een jonge koerier die met zijn triporteur heel Parijs doorkruist. Orel neemt het meisje mee op zijn ritjes en leert haar de stad en het kunstenaarsmilieu kennen. Zo ontmoet Dilili heel wat beroemdheden uit die tijd. Via hen komen de twee vrienden meer te weten over de mysterieuze verdwijningen van jonge meisjes. Dilili en Orel beslissen op onderzoek uit te gaan, in de hoop de ontvoerders te kunnen vatten.

Een opgewekte en kleurrijke film over sterke vrouwen en vrouwenrechten. Dankzij de warme, vrolijke animatiestijl van Michel Ocelot en het ontwapenende en oprechte karakter van Dilili, is dit een uitbundig en vriendelijk verhaal, geschikt voor een heel breed publiek. Boeiend en begrijpbaar voor kinderen vanaf 7 jaar. Charmant, amusant en interessant voor iedereen die ouder is. Heerlijk om naar te kijken.

regie
Michel Ocelot
cast
Prunelle Charles-Ambron, Enzo Ratsito, Natalie Dessay
speelduur
105 min
jaar
2018
land
Frankrijk, Duitsland, België
taal
Nederlands gesproken
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Discriminatie


Met fotocollage’s als decor en daarover heerlijk eenvoudige 2D-animatie, oogt 'Dilili in Parijs' alvast uitzonderlijk fris.

De Morgen