Estranho caminho

Guto Parente
Festival
za 20 apr 24 - wo 24 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

Een zoon en zijn vervreemde vader komen tijdens de coronapandemie onverwachts terug samen. Met een surrealistische kijk op rouw en verlies streeft ‘Estranho caminho’ een experimentele kijkervaring na. 

De Braziliaanse regisseur David woont al jaren in Portugal. Na de release van zijn film wordt hij in z’n geboorteland uitgenodigd op een filmfestival. Maar daar loopt niet alles zoals verwacht. Door de coronapandemie worden alle voorstellingen afgelast en kan hij het land niet meer uit. Hij zoekt zijn vader op waarmee hij al tien jaar geen contact heeft. 

Mening programmatieteam:

‘Estranho caminho’ is een fijne en surrealistische film, gedraaid tijdens de pandemie. In deze kafkaëske vader-zoonvertelling is het begrip ‘tijd’ belangrijk. Er wordt gespeeld met droom en werkelijkheid, met tijd en plaats. Het is een originele en gevoelige vertelling over rouw en omgaan met verlies. De film wordt gekenmerkt door een poëtische en experimentele beeldtaal.  

regie
Guto Parente
cast
Lucas Limeira, Carlos Francisco, Rita Cabaço
speelduur
83 min
jaar
2023
land
Brazilië
taal
Portugees
Ondertiteling
Nederlands, Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
Festival

zalen en tickets

"Quiet yet beautiful with a fantastic sound mix, 'A Strange Path' is terrifying at moments and tender at others." - Rotten Tomatoes