El eco

Tatiana Huezo
Festival
vr 19 apr 24 - vr 26 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
De kinderen in El Eco hoeden schapen, verzorgen de ouderen en spelen in de uitgestrekte natuur. Terwijl de mannen gaan werken in de stad, bepalen de vrouwen het leven op het ritme van de seizoenen. 

In het dorpje El Eco leeft een gemeenschap te midden van de natuur. De mannen werken in de stad. Het zijn de vrouwen en de kinderen die het levensritme bepalen. Montse is een stoere puber en zorgt met toewijding voor haar oma. Haar moeder Luz Ma heeft de dagelijkse leiding in huis. De vrouwen hoeden schapen en deinen mee op de golven van de seizoenen. 

Mening programmatieteam:

De documentaire is een intiem mirakel, waarin je de liefde en warmte voor de medemens bijna letterlijk voelt. Het is boeiend om te zien hoe een bevolking geconfronteerd wordt met de grillen van de natuur. ‘El Eco’ raakt de essentie van het leven en portretteert opgroeien als een groot avontuur. De film is wondermooi, een meesterwerk.

regie
Tatiana Huezo
cast
Montserrat Hernandez, María de los Ángeles Pacheco Tapia, Luz María Vázquez González
speelduur
102 min
jaar
2023
land
Mexico
taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

zalen en tickets

“A three-dimensional soundscape that hints at the perils of this beautiful, savage corner of the natural world” - Screen Daily