All the Colours of the World are Between Black and White

Tunde Apalowo
Festival
vr 19 apr 24 - ma 22 apr 24
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
Twee compleet verschillende mannen, een ingetogen pakjesbezorger en een vlotte fotograaf, ontmoeten elkaar en worden verliefd. Toch hebben ze moeite om zich onbevangen over te geven aan elkaar. 

Bambino doorkruist dagelijks de miljoenenstad Lagos om pakketjes af te leveren. Zijn buurvrouw Ifeyina ziet hem wel zitten, maar daar heeft hij geen oog voor. Op een dag ontmoet hij de mooie fotograaf Bawa. De twee krijgen meteen een klik, niet enkel van de camera maar ook in de band met elkaar. Toch heeft Bambino moeite om zich open te stellen. Hij houdt de boot af, tot groot verdriet van Bawa. 

Mening programmatieteam:

De film heeft een rustig tempo en het verhaal wordt op een tedere manier verteld. De hoofdpersonages worden sterk in beeld gebracht, met voldoende ruimte voor hun psychologische en emotionele ontwikkeling. Er wordt weinig gesproken, veelzeggend zijn vooral de gelaatsuitdrukkingen. Omdat homoseksualiteit verboden is in Nigeria was het moeilijk om acteurs te casten. Velen onder hen waren bang dat ze daarna nooit meer werk zouden vinden.  

regie
Tunde Apalowo
cast
Tope Tedela, Riyo David, Martha Ehinome
speelduur
93 min
jaar
2023
land
Nigeria
taal
Engels
Ondertiteling
Engels
  • Let op met kinderen tot 16 jaar

zalen en tickets

“Subtle and undeniably beautiful, this film captures that rare spark that is propelled by many of the greatest queer films of recent years.” - iCS (International Cinephile Society)